ראובן צומן
פועלו של היוצר:
ישוב: כפר עזה
חבר קיבוץ כפר עזה. מלחין, אקורדיוניסט ומתופף. כתב במשך השנים עשרות יצירות מוזיקליות מקוריות. שירת בצוות הווי של הנח"ל, ובשנת 1968 השתתף בתכניתו "כמה טוב". מתכנית זו הצליח השיר "חורשת האיקליפטוס", שדורג במקום ה־22 במצעד השנתי תשכ"ט (1969).
ריקוד המכונות (Playing Factory) המופיע כקישור (להלן) הוא פרויקט מוסיקלי-ויזואלי הלוקח מקצבים וצלילים שיוצרות מכונות שונות בתעשיה, כבסיס לנגינה ויצירה מוסיקלית חזותית.
לאחר סיור ב-16 מפעלים, בחר ראובן מכונות אשר קצב העבודה שלהן נשמע מוסיקלי. אליהן צרף שתי מכונות ביתיות – מיקסר, ומייבש כביסה. כל אלה הוקלטו וצולמו ע"י הצלם-אומן שלמה אביטל.
השלב הבא היה יצירת פס-קול של קצב העבודה של כל מכונה בנפרד, וזה היווה בסיס ליצירת 11 קטעים מוסיקליים. ראוי לציין שכל מכונה "זרקה" אותו לסגנון מוסיקלי שונה, לדוגמא – מכונה שמייצרת מברשות ומטאטאים בקצב בלקני של 5/8, או מכונה האורגת תחבושות בקצב 3/4 – בתחושה של ריקוד מינואט, ומיקסר ש"נותן" בבלוז. יש מכונת דפוס ש"לוקחת" לג'ז-אפרוקובן עם ניחוחות של ברזיל, אחת שמכוונת לריקוד פלמנקו, ואפילו מכונה שמייצרת טפטפות בצעד תימני. המוסיקה מקורית, עם מגוון של כלי הקשה, מפוחית, אקורדיון, גיטרה וקלידים. שותף חשוב לעשייה המוסיקלית הוא הפסנתרן-יוצר יורם גולדהמר.
להאזנה ליצירות לחצו כאן
חלק מהמידע נלקח מפזמונט

אין תוצאות