
שייקה פייקוב
פועלו של היוצר:
1937, יליד קיבוץ אשדות יעקב. את שיריו הראשונים הלחין בגיל 15, אך לפריצה משמעותית הגיע רק לאחר שירותו הצבאי, כשהוזמן על ידי חיל החינוך לפקד על צוותי ההווי של הנח"ל לצדו של רן אלירן.
בשנות השבעים היה פייקוב אחד הפזמונאים והמלחינים הבולטים בישראל, תוך דגש על פסטיבלים ותחרויות שונות. בשנת 1971, לדוגמה, שיריו ניצחו בכל הפסטיבלים שנערכו באותה שנה: בפסטיבל הזמר המזרחי ("בואו ונשיר אחים"), בפסטיבל הזמר החסידי ("שישו ושמחו") ובפסטיבל שירי הילדים ("אן דן דינו"). בין השירים שכתב באותן שנים ניתן למנות את "למה ככה" שביצעו אבי טולדנו ועירית ענבי בפסטיבל שירי הילדים הראשון וזכו במקום הראשון, "חגיגת האביב" (שוקולד מנטה מסטיק), "עוד יהיה טוב בארץ ישראל" (דודו זכאי), "חג יובל" (אבי טולדנו), "אהבתי מיום אתמול" (יהורם גאון), ו"אמא" בביצוע שולה חן והילד רונן בהונקר, שזכה בפסטיבל שירי הילדים ב- 1982.
ב-1977 השתתף שירו "אותך" בפסטיבל הזמר והפזמון בביצוע של הזמרת אילנה אביטל שנחשפה לראשונה באותו ערב. השיר הגיע למקום השלישי.
ב-1989 השתתף לראשונה בתחרות הקדם אירוויזיון עם השיר "דרך המלך" בביצוע גילי וגלית. השיר זכה במקום הראשון והגיע למקום ה-12 בתחרות האירוויזיון שהתקיימה בשווייץ. ב- 1992 שב לתחרות עם השיר "ירושלם" אותו כתב לרונן בהונקר (שהיה הילד שביצע את השיר "אמא" עשר שנים קודם לכן). השיר זכה במקום השלישי. ב-1993 ניצח שוב בקדם אירוויזיון עם "שירו" (למילותיו של יורם טהרלב). השיר הגיע למקום ה-24 בלבד בתחרות שנערכה באירלנד.
בנוסף, השתתף פייקוב בארבעה עשר פסטיבלים בינלאומיים וזכה בהם במקומות גבוהים. אחד השירים היה "שיר הבוקר" אשר נכתב על ידי אלישבע ובוצע על ידי נאוה ברוכין בתחרות שירים בדרום אמריקה, וזכה במקום הראשון.
פייקוב כתב עשרות שירים להצגות ולסרטים, בהם "נערת הפרברים", "נורית", "קוראים לי שמיל", "רחוב 60", "הדודה מארגנטינה" ועוד. הוא הרבה לעבוד עם הבמאי ג'ורג' עובדיה.
את שירו "פרח נדיר" כתב לזכרו של ארז תמיר, בנה של אשתו השלישית.
בתחילת שנות השמונים נבחר מבין אלפי מועמדים לכתוב את המוזיקה עבור סדרת הטלוויזיה "המלאכים של צ'ארלי" בלוס אנג'לס.
מפזמוניו ולחניו המוכרים: "ארץ", "תבורכי", "רינגולי", "אחי גיבורי התהילה", "חמסין של ניסן", "לאורך השדרה שאין בה איש" (אילנית); "דרך ישנה" (הגבעטרון); "ארץ ישראל יפה" (להקת פיקוד דרום); "גם אני רוצה לשיר על הכנרת", (שלישיית המעפיל); "ציפור קטנה מחפשת קן" (מיכל טל); "אולי, אולי מחר" (ישראלה קריבושי); "נפשי כלתה לחרוזים", "תקוות ימי" (אלכסנדרה); "חייכי לי בשירים", "לחוף ירדן", "נפגשנו שוב", "שירי לי" (דודו זכאי); "בואי נשוב אל הטנגו" (יהורם גאון); "כמו ציפור" (עפרה חזה); "ותבוא עליכם הברכה" (ששי קשת).
מתוך: ויקיפדיה העברית
שירים
